Započeo Tjedan prava potrošača

Objavljeno: 8.3.2018.
Započeo Tjedan prava potrošača

U povodu Svjetskog dana prava potrošača, odnosno Tjedna prava potrošača od 8. do 15. ožujka 2018.,  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s drugim institucijama – dionicima politike zaštite prava potrošača – među kojima je i Hrvatska narodna banka, organizira informativne susrete na regionalnoj razini, u Čakovcu, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Puli, Zadru i Dubrovniku. Središnje događanje bit će u Zagrebu, 15. ožujka.

U aktivnostima Tjedna prava potrošača Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta surađuje  s Ministarstvom financija, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom turizma, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom narodnom bankom, Hrvatskom akreditacijskom agencijom, Hrvatskom energetskom regulatornom agencijom, Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti, Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo, Državnim zavodom za mjeriteljstvo, Hrvatskim zavodom za norme, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Agencija za obalni linijski pomorski promet, Agencijom za zaštitu osobnih podataka, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom, Hrvatskom udrugom za mirenje, Hrvatskim uredom za osiguranje, Centrom za mirenje “Medijator” i udrugama za zaštitu potrošača.

Izuzev posebne brošure o potrošačkim pravima iz svih područja i direktnim kontaktima s potrošačima i potrošačkim udrugama, bit će organizirana i edukacija gospodarstvenika.

Pretraživanje novosti