Savjet HNB-a: usvojena nova monetarna projekcija

Objavljeno: 7.7.2015.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio aktualna gospodarska i novčana kretanja, kao i najnoviju analizu stabilnosti i potencijalnih rizika u hrvatskom financijskom sustavu, te usvojio projekciju monetarne politike za razdoblje do 2017. godine. Na dnevnom redu bilo je i izvješće o stanju bankovnog sustava za prvo tromjesečje 2015. godine.

Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka odobreno je stjecanje kvalificiranog udjela koji čini više od 10 posto, a najviše 20 posto, udjela u kapitalu Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb.

Savjet HNB-a suglasio se i s imenovanjem Irene Kalebić Bašić za članicu uprave Banke splitsko-dalmatinske d.d., Split te Joška Mihića i Slawomira Romana Koniasa za članove uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagreb. Suglasnost je dobila i OTP banka Hrvatska d.d., Zadar, za imenovanje Helene Banjad i Slavena Celića članovima uprave, kao i Société Générale Splitska banka d.d., Split, da André-Marc Prudent-Toccanier bude imenovan predsjednikom, a Nelsi Rončević članicom uprave te banke.