Savjet HNB-a: suglasnosti za predsjednike i članove uprave u šest banaka

Objavljeno: 16.12.2014.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio informaciju o ovogodišnjim gospodarskim pokazateljima s prognozom daljnjih kretanja te usvojio projekciju monetarne politike do kraja 2016. godine i financijski plan Hrvatske narodne banke za sljedeću godinu. Na dnevnom redu bilo je i izvješće o poslovanju bankovnog sustava u trećem ovogodišnjem tromjesečju.

Na današnjoj sjednici Savjet HNB-a suglasio se s odlukama nadzornih odbora nekoliko banaka o imenovanjima predsjednika i članova njihovih uprava. U Hrvatskoj poštanskoj banci d.d., Zagreb, novi članovi uprave bit će Mladen Mrvelj i Domagoj Karadjole; u OTP banci Hrvatska d.d., Zadar, član uprave bit će Zorislav Vidović; u upravu Primorske banke d.d., Rijeka kao članica ulazi Aleksandra Arbanas; Privrednu banku Zagreb d.d., Zagreb, i dalje će voditi Božo Prka kao predsjednik, a mandat se produžava i članovima uprave Ivanu Gerovcu, Dinku Luciću i Draženku Kopljaru; u upravi Štedbanke d.d., Zagreb, predsjednik će biti Constantin Cesnovar a član uprave Marko Udovičić; u Zagrebačkoj banci d.d., Zagreb, predsjednik uprave bit će Miljenko Živaljić, a suglasnost da postanu ili i dalje budu članovi uprave dobili su Romeo Collina, Daniela Roguljić Novak, Marko Remenar, Nikolaus Maximilian Linarić, Dijana Hrastović i Lorenzo Ramajola.

Slavonski zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom d.d., Zagreb, dobio je suglasnost da svoje dosadašnje udjele u nekim novčanim fondovima iskoristi za povećanje svog vlasničkog udjela u jamstvenom kapitalu Slatinske banke d.d., Slatina, s dosadašnjih 16,59% na oko 25%.