Suglasnost za imenovanja u uprave triju banaka

Objavljeno: 6.12.2006.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio najvažnije pokazatelje gospodarskih i novčanih kretanja u proteklom razdoblju, koji određuju i polazište za pripremu projekcije monetarne politike za sljedeću godinu, te donio više odluka iz svoje nadležnosti.
Savjet HNB-a suglasio se s odlukama nadzornih odbora triju banaka za nova imenovanja u uprave tih financijskih institucija. Tako će u Croatia banci predsjednik uprave biti Ivan Purgar a član uprave Marko Gabela, u Banci Sonic d.d. Zagreb članom uprave postaje Samuele Fraizzoli, a u banci Kovanica d.d. Varaždin još jedan mandat dobiva dosadašnja predsjednica uprave Lidija Hočurščak.
Članovi Savjeta HNB-a suglasili su se i sa zahtjevom da Bank Austria Creditanstalt d.d. iz Beča preuzme većinsko vlasništvo u Zagrebačkoj banci d.d. Zagreb. Pritom se, zapravo, radi samo o promjenama unutar Grupe Unicredit, u čijem su vlasništvu obje te banke, a u aktualnoj reorganizaciji pod okriljem BA-CA koncentrira se glavnina poslovanja Grupe u Srednjoj i Istočnoj Evropi.