Studentska rasprava o financijskim prijevarama u doba digitalnih financija

Objavljeno: 9.4.2024.
Studentska rasprava o financijskim prijevarama u doba digitalnih financija

U Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) danas je održana studentska rasprava na temu "Financijske prijevare u doba digitalnih financija".

Studentska rasprava dio je tradicionalne suradnje Hrvatske narodne banke i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) kojom se želi potaknuti studente na promišljanja o temama vezanim uz financijsku pismenost. Svake godine HNB i Hanfa surađuju s partnerom iz akademske zajednice u pripremi rasprave o odabranoj temi. Ove godine Josip Pintarić iz Ureda za praćenje zaštite potrošača HNB-a i Ana Tkalčević iz Direkcije za praćenje zaštite potrošača i edukaciju Hanfe pomagali su studentima ZŠEM-a da se pripreme za raspravu. Studenti Lovro Nevidal, Dominic Markovina, Ivan Tokić, Marin Lesić, Lovro Lesić i Roko Jurić, bili su podijeljeni u dva tima te pripremili izlaganja o najčešćim prijevarama koje se događaju na financijskom tržištu.

Studentskoj raspravi prisustvovali su zainteresirani studenti ZŠEM-a, koji su se, zajedno s dekanom ZŠEM-a dr. sc. Mato Njavro, aktivno uključili u raspravu.