Misija MMF-a počela posjet Hrvatskoj

Objavljeno: 22.4.2015.

Uvodnim razgovorima u Ministarstvu financija i u Hrvatskoj narodnoj banci izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda danas je započelo dvotjedni posjet Hrvatskoj radi uobičajenih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, u okviru članka IV Statuta MMF-a.

Cilj posjeta je pobliže upoznavanje s aktualnim gospodarskim, financijskim i socijalnim prilikama u našoj zemlji i procjenama u pogledu daljnjih kretanja.

Tijekom boravka predviđeni su razgovori i u drugim ministarstvima, kao i u još nekim državnim institucijama, uključujući Hrvatsku banku za obnovu i razvitak, Državni zavod za statistiku, Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga. Izaslanstvo MMF-a sastat će se i s predstavnicima sindikata, poslodavaca, Hrvatske udruge banaka, Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija u našoj zemlji i drugima. U programu izaslanstva MMF-a su i razgovori u Hrvatskom saboru, kao i s predsjednicom Republike Hrvatske.