Klub zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika u HNB-u

Objavljeno: 21.11.2018.
Klub zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika u HNB-u

Slijedom inicijative i na poziv Hrvatske narodne banke zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora danas se u HNB-u održao susret Kluba zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika s rukovodstvom HNB-a. Potaknuti prethodno izraženim zanimanjem zastupnika, članovi rukovodstva hrvatske središnje banke održali su izlaganja o odnosu i hijerarhiji propisa Republike Hrvatske i Europske unije s obzirom na poslovanje središnje banke i banaka te o strategiji uvođenja eura u Republici Hrvatskoj. Guverner i rukovodstvo odgovarali su na zastupnička pitanja, a potom u otvorenoj raspravi razmijenili mišljenja o odnosu pravne regulative Hrvatske i EU-a, odnosno o koristima i troškovima ulaska Hrvatske u europodručje.

Današnjem susretu, uime Kluba zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika, prisustvovali su Anka Mrak Taritaš (predsjednica), Goran Beus Richembergh (potpredsjednik), Stanko Borić (tajnik Kluba), Silvano Hrelja (potpredsjednik), Vesna Pusić i Nada Turina Đurić. Uime Hrvatske narodne banke na sastanku su uz guvernera Borisa Vujčića sudjelovali i zamjenica guvernera Sandra Švaljek, viceguvernerka Martina Drvar te viceguverneri Bojan Fras, Michael Faulend, Roman Šubić i Neven Barbaroša.

Hrvatska narodna banka namjerava i ubuduće nastaviti s ovom praksom te se nada da će se pozivu odazvati i drugi zastupnički klubovi Hrvatskog sabora da bi se međusobno informiranje i dijalog između hrvatskog parlamenta i središnje banke nastavili i proširili.