HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj"

Objavljeno: 24.1.2024.
HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu

Hrvatska narodna banka izdala je zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj", s prigodnim motivima koji predstavljaju skulpturu "Trsatskog zmaja", kao dio kulturne baštine Republike Hrvatske. Zlatnik se izdaje u apoenu od 100 eura, a srebrnjak u apoenu od 4 eura.

Autorica likovnog rješenja zlatne i srebrne numizmatičke kovanice jest Natalia Danysz. Zlatne i srebrne numizmatičke kovanice "Trsatski zmaj" puštaju se u prodaju 24. siječnja 2024., u količini ne većoj od 100 komada za zlatne numizmatičke kovanice te u količini ne većoj od 5.000 komada za srebrne numizmatičke kovanice.

Numizmatičke kovanice prodavat će Hrvatska kovnica novca d.o.o., a očekuje se inicijalna prodajna cijena za zlatnu numizmatičku kovanicu od oko 2.350,00 eura, a za srebrnu od oko 40,00 eura bez PDV-a. Prodajna cijena u trenutku kupnje ovisit će o kretanju cijena zlata i srebra na otvorenom tržištu.

Zainteresirani građani numizmatičke kovanice "Trsatski zmaj" mogu nabaviti od 24. siječnja 2024., a o narudžbi i kupnji više možete saznati na stranicama Hrvatske kovnice novca.

Tehnički opis