Guverner Vujčić predstavio Inovacijski hub HNB-a

Objavljeno: 17.12.2019.
Guverner Vujčić predstavio Inovacijski hub HNB-a

Guverner Vujčić u razgovoru s medijima 16. prosinca predstavio je i Inovacijski hub, novi podsajt na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke pokrenut s ciljem pružanja neobvezujuće i neformalne podrške poslovnim subjektima koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu iz područja fintecha. "Želimo pomoći onima koji imaju ili misle da imaju neku dobru ideju tehnološke digitalne inovacije u području financija. Pozivamo ih da nam se jave u inicijalnoj fazi razvoja inovacija, a prije no što nam se obrate kao regulatoru za licenciranje", naglasio je guverner.

Inovacijski hub je komunikacijsko-informacijska platforma koja odgovara na upite, odnosno pruža informacije, razmjenjuje mišljenja i daje pojašnjenja u područjima fintecha iz nadležnosti HNB-a.

Platforma je namijenjena onima koji razvijaju ili su već razvili tehnološku inovaciju u pružanju bankovnih ili platnih usluga bez obzira na to imaju li prethodno odobrenje HNB-a za pružanje određene vrste usluga.

Namjera je HNB-a pružiti pomoć u snalaženju s regulatornim zahtjevima, u svjetlu povećanog interesa sudionika financijskog tržišta i ostalih poslovnih subjekata za razvoj inovacija na području bankovnih ili platnih usluga.