Digitalizacija poslovanja – novi izazovi za računovodstvenu i revizorsku struku

Objavljeno: 26.11.2018.
Digitalizacija poslovanja – novi izazovi za računovodstvenu i revizorsku struku

Svjetska banka organizirala je od 26. do 28. studenoga u Beču radionicu Senior Officials’ Workshop u sklopu koje se razmjenjuju iskustva državnih dužnosnika u pogledu provođenja reformi računovodstva i revizija u privatnom i državnom sektoru. Riječ je o dijelu triju programa koje provodi Centre for Financial Reporting Reform (PULSAR za javni sektor, EU-REPARIS za malo i srednjo poduzetništvo i STAREP za zemlje istočnog partnerstva EU).

Viceguvernerka Hrvatske narodne banke, Martina Drvar, predstavila je sudionicima status regulatornog okvira vezanog uz financijsko izvješćivanje banaka u Hrvatskoj te ukazala na izazove koje digitalizacija bankovnog poslovanja postavlja za profesionalni razvoj računovodstvene i revizorske struke, kao i na aktualnu potrebu ulaganja u nova profesionalna znanja kako bi se adekvatno podržalo financijsko izvješćivanje digitalnih banaka u budućnosti.

Na radionici u Beču raspravljalo se i o temama financijskog izvješćivanja i globalne financijske stabilnosti, o osiguranju dovoljne političke podrške za reformu javnog sektora, o važnosti financijskih informacija za razvojne projekte u digitalno povezanom svijetu, itd.