Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke

Objavljeno: 1.6.2018.
Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke

I ove godine, u sklopu festivala Design District Zagreb, za zainteresirane građane otvaramo vrata Okrugle dvorane u zgradi Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana. Palača Burze, građena prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića, otvorena je prije više od devedeset godina – 18. lipnja 1927.

Posjetitelji će moći razgledati glavnu burzovnu dvoranu nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote. Burzovna dvorana, koja pokazuje svu ljepotu unutrašnjosti zgrade, okruglog je oblika i natkrivena armiranobetonskom kupolom promjera 21 metar. Pod dvorane prekriven je mozaikom, a središnji dio staklenim prizmama koje omogućuju osvjetljavanje manje dvorane u prizemlju. O arhitekturi i povijesti zgrade posjetitelji će saznati od povjesničarke umjetnosti i antropologinje Ines Merkl.

Obilasci: 11., 12., 13., 14. i 15. lipnja u 10, 13 i 16 sati

Trajanje obilaska: 30 minuta

Prijavite se najkasnije dva radna dana prije predviđenog obilaska Okrugle dvorane, odnosno do popunjenosti grupa na adresu otvorena.vrata@hnb.hr ili preko profila Hrvatske narodne banke na Facebooku. Molimo da uz prijavu navedete termin za koji se prijavljujete, puno ime i prezime te broj važeće osobne iskaznice.

Napominjemo da ulasku posjetitelja u zgradu Hrvatske narodne banke, s obzirom na njezinu funkciju, prethode odgovarajuće sigurnosne procedure. Molimo vas za razumijevanje i strpljenje te da u zgradu ne unosite velike torbe i naprtnjače, kako bi se spomenute procedure odvijale što jednostavnije i brže.