Danas u HNB-u središnja debata u Svjetskom tjednu novca

Objavljeno: 28.3.2019.

Hrvatska narodna banka svojim je aktivnostima – od 25. do 29. ožujka 2019. – pridonijela obilježavanju Svjetskoga i Europskog tjedna novca u našoj zemlji. Nastavljajući svoju cjelogodišnju edukativnu praksu, i ovog su tjedna u HNB-u organizirana izlaganja za učenike s ciljem podizanja razine financijske pismenosti mladih. Izlaganja su pretežno bila namijenjena učenicima srednjih škola, koje HNB želi podučiti ključnim pojmovima s područja financija i pružiti im informacije nužne za kvalitetno samostalno upravljanje osobnim financijama.

Središnji događaj ovog tjedna je Velika učenička debata, u suorganizaciji s Hrvatskim debatnim društvom, koja se održava danas, 29. ožujka 2019., od 12 do 14 sati, u Okrugloj dvorani glavne zgrade HNB-a na Trgu hrvatskih velikana 3.

U debati, ove godine s temom Test financijske pismenosti kao uvjet zaduživanja – ZA ili PROTIV, sudjelovat će učenici – debatanti zagrebačkih škola te dvjestotinjak srednjoškolaca iz Vukovara, Labina, Nove Gradiške, Siska i Zagreba. U raspravu će se moći uključiti svi prisutni učenici.

Debatu ćemo prenositi uživo putem profila Hrvatske narodne banke na Facebooku odnosno na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke.